Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Δολοφόνησαν φρουρό των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Βέλγιο

Ο φρουρός πυροβολήθηκε την Πέμπτη την ώρα που περιπολούσε με το σκύλο του στις εγκαταστάσεις φρουρό, ενώ έχει κλαπεί το σήμα, αλλά και η κάρτα εισόδου του

bru - pyr

Έναν φρουρό των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη βελγική πόλη Σαρλερουά σκότωσαν άγνωστοι δύο εικοσιτετράωρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα δε με τη βελγική εφημερίδα Derniere Heure, ο φρουρός πυροβολήθηκε την Πέμπτη την ώρα που περιπολούσε με το σκύλο του στις εγκαταστάσεις φρουρό, ενώ έχει κλαπεί το σήμα, αλλά και η κάρτα εισόδου του!

Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς οι βελγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις αποτελούν δυνητικούς στόχους του πυρήνα των τζιχαντιστών που δρα σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας, οι τρομοκράτες είχαν στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου, αλλά αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Κατά τις έρευνες των αρχών προέκυψε ότι τα αδέρφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ Μπακραουί κατέγραφαν τις κινήσεις του επικεφαλής των πυρηνικών σταθμών, καθώς σχεδίαζαν να επιτεθούν στα εργοστάσια.

Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από την έρευνα των τοπικών αρχών, απαγορεύθηκε η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ σε συνολικά έντεκα υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα ξανανοίξει για επιβατικές πτήσεις πριν από την Τρίτη, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις.

By