Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Δολοφονήθηκε ανώτερη εισαγγελέας στην Ουγκάντα

Η Τζόαν Καγκεζί υπήρξε επικεφαλής εισαγγελέας στη δίκη 12 υπόπτων που κατηγορούνται για την οργάνωση των διπλών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε καφετέριες

ougkanta stratos
Μία ανώτερη εισαγγελέας της Ουγκάντα δέχτηκε σήμερα επίθεση από ενόπλους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πιθανόν πρόκειται για στοχευμένη δολοφονία που συνδέεται με την υπόθεση της διπλής βομβιστικής επίθεσης στη Καμπάλα το 2010.
Η Τζόαν Καγκεζί υπήρξε επικεφαλής εισαγγελέας στη δίκη 12 υπόπτων που κατηγορούνται για την οργάνωση των διπλών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε καφετέριες όπου πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το τελικό του ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου τον Ιούλιο του 2010. Συνολικά 79 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ, η οποία είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο για αντίποινα σχετικά με την απόφαση της Ουγκάντα να αποστείλει στρατεύματα στη Σομαλία για την ενίσχυση της κυβέρνησης της χώρας.
Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 20:00 (τοπική ώρα) στο προάστιο Κιγουατούλε, περίπου 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντα. Ο Πάτρικ Ονιάνγκο, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι η Καγκεζί δέχτηκε επίθεση καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό της με προορισμό το σπίτι της. Οι ένοπλοι ακολουθούσαν το αυτοκίνητο πάνω σε μία μοτοσικλέτα. Η εισαγγελέας κατέληξε λίγη ώρα αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By