Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Δραγασάκης: «Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του»

«Είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας αναφορικά με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας

dragasakis

Το μπαλάκι των ευθυνών στην Ευρώπη έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν το αίτημα παράτασης που κατέθεσε σήμερα η Ελλάδα.

«Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης μετά την συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η ελληνική πάει με συγκεκριμένες προτάσεις, έγινε μεγάλη προεργασία και δεν «έχουμε ακούσει κάποια αντιπρόταση».

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, η στάση της οποίας όπως είπε καθορίζεται και από το Eurogroup. Δική μας μέριμνα, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η μέριμνα για την εξασφάλιση της ρευστότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τόνισε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο».

Στην ψυχραιμία του ελληνικού λαού και των καταθετών στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που είπε πως παρά τις «κινδυνολογικές αναφορές σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ» η στάση των Ελλήνων είναι είναι «ψύχραιμη και αξιοθαύμαστη, καθώς γνωρίζετε, πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλουν τη θέλησή τους. Καταλαβαίνουμε τι βοηθά και τι όχι», είπε.

Όσον αφορά στο αυριανό Eurogroup και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε: «Εκτιμούμε ότι το παρόν πρόγραμμα δεν πέτυχε, αντίθετα έφερε ανθρωπιστική κρίση. Εμείς έχουμε νωπή λαϊκή εντολή που λέει «τέλος στη λιτότητα». Η κυβέρνηση δεν θα παραβιάσει την εντολή αυτή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By