Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Δραγασάκης: Υπάρχει ελπίδα για το Eurogroup της Δευτέρας

Απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ταμειακών ροών

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την αισιοδοξία για την πορεία διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές ενστερνίστηκε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας στην βρετανική Guardian πως έχει βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών που να επιτρέπει την επίτευξη συμφωνίας.

Ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την ελπίδα να αποτυπωθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο Eurogroup της 11ης Μαΐου. «Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα υπάρξει μια ένδειξη προόδου και ότι θα γίνει ορατή μια συμφωνία» δήλωσε ο 68χρονος πολιτικός στη Guardian.

«Oι συζητήσεις μέχρι στιγμής έχουν δείξει πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και τα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον κάθε πλευράς», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ωστόσο προειδοποίησε πως θα πρέπει να περιοριστεί το οξύ πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. «Απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ταμειακών ροών», είπε.

Σχετικά με το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Δραγασάκης επέμεινε πως δεν αποτελεί επιλογή. «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός Ευρωζώνης» είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)