Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Δραγασάκης: «Τα αιτήματα Μητσοτάκη για πτώση κυβέρνησης θα εγκαταλειφθούν άδοξα»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι η χώρα μας έχει μπει σε τροχιά σταθεροποίησης

dragasakis

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει στην «Αυγή της Κυριακής» ότι έχουμε πλέον μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης,  υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη συνοχή της μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες και απορρίπτοντας το κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας εξαιτίας μεγάλης ανέχειας, χρόνιας ανεργίας ή υπερχρέωσης. Όμως, ενώ από την αρχή της κρίσης τα προβλήματα ήταν σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης, πλέον έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης ή και μικρής βελτίωσης σε κάποια από αυτά» αναφέρει.

«Ενώ πέρυσι ήμαστε μόνοι απέναντι στην Ευρώπη και τους θεσμούς της, τώρα πολλοί είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το δίκιο μας, άλλοι στα λόγια έστω, άλλοι και στην πράξη. Ενώ μέχρι τώρα κυβερνούσαμε, ας το πω σχηματικά, με ορίζοντα ημέρας, εβδομάδας, μήνα, πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα, και για τις επόμενες ημέρες και για τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα χρόνια» υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης.

Στην ερώτηση αν οι συνθήκες σχετικής σταθεροποίησης, όπως τις χαρακτηρίζει, θα μπορούσαν να ανατραπούν ή να υπονομευθούν από τη στάση διαπλεγμένων συμφερόντων ή δυνάμεων της αντιπολίτευσης ο κ. Δραγαάσκης επισημαίνει πως αυτό το επεδίωξαν με τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης αλλά απέτυχαν σε όλες τις παραλλαγές της.

«Οι κραυγές των διαπλεκομένων συμφερόντων και τα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη για πτώση της κυβέρνησης είτε θα εγκαταλειφθούν άδοξα είτε θα θυμίζουν ολοένα και περισσότερο στρατηγικές πόλωσης, διαρκούς έντασης, ακόμη και θεσμικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης, τις οποίες εφαρμόζουν αντιδραστικές δυνάμεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μια τέτοια στρατηγική όμως πιστεύω, θα βρει αντιστάσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ και σίγουρα από την πλειονότητα της κοινωνίας», αναφέρει.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη πως τόσο τα κριτήρια όσο και οι διαδικασίες της αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών «ήταν αποτέλεσμα επιβολής», και ανέφερε πως ήδη η κυβέρνηση εργάζεται για την αλλαγή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By