Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

«Δράκος Αμαρουσίου»: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των θυμάτων στο δικαστήριο

«Άκουγα φωνές. Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει».

Αυτά υποστήριξε σήμερα, μεταξύ άλλων, στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του ο αποκαλούμενος «δράκος του Αμαρουσίου», ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε 16 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτόδικα. Είχαν προηγηθεί οι συγκλονιστικές καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο – γυναίκες θύματα του 32χρονου.

Ειδικότερα, στην απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες, στο πρόσωπο τον οποίο έβλεπε την πρώην ερωτική του σύντροφο μια Ρουμάνα ιερόδουλη, η οποία όπως είπε τον είχε πληγώσει βαθιά.

Ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές «σκότωσε την»….Άκουγα φωνές που μου έλεγαν: Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει…Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα την φωνή να μου λέει «μην ακούς τα ψέμματα της» και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα.

Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί. Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές».

Είχαν προηγηθεί οι συγκλονιστικές καταθέσεις στο δικαστήριο, γυναικών – θυμάτων του 32 χρόνου, οι οποίες με δάκρυα στα μάτια περιέγραψαν όλα όσα βίωσαν. «Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση.

Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη» είπε στην κατάθεσή της η πρώτη μάρτυρας και συνέχισε: «Σαν να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα «βοήθεια,βοήθεια» δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου.

Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω «βοήθεια».Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

Άλλη γυναίκα, περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα «βοήθεια, βοήθεια». Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».

Το τρίτο θύμα του 32χρονου είπε: «Γύρισα και τον είδα να μου γελάει. Μου τράβηξε την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».

Μία ακόμη γυναίκα ανέφερε στο δικαστήριο της πως ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος», είπε η χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα στη δίκη τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα. Τότε ένας εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγος μίας εκ των γυναικών που δέχθηκαν επίθεση, σηκώθηκε και να φωνάζει προς τον μάρτυρα: «Τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!»

By