Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δραματική μαρτυρία διασώστη του ΕΚΑΒ: «Η χθεσινή νύχτα ήταν ότι χειρότερο έχω αντικρίσει»

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Σάκης Καρακατσάνης αναφέρει σε σχόλιο του στο Facebook ότι η χθεσινή κατάσταση κατά την χθεσινή εφημερία των δυο μεγάλων κεντρικών νοσοκομείων της Αθήνας, Ιπποκράτειο και και Ερυθρός Σταυρός ήταν ότι χειρότερο έχει αντικρύσει στα Επείγοντα από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη του Facebook για το αν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση όπως την περιγράφει, ο διασώστης απαντά: « Βασικά για να σου είμαι ειλικρινής από προχθές κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν αναγκαστικά στην εφημερία του Ευαγγελισμού, έγινε επέκταση του ιατρείου των Επειγόντων περιστατικών Covid-19. Τρομερή προσέλευση κόσμου».

Και προσθέτει: « Απλώς πρέπει να προσέξουμε τον εαυτό μας και κατά επέκταση τις οικογένειες μας, δίχως πανικό αλλά με απλή τήρηση ορισμένων μέτρων…»

Η κατάσταση που περιγράφει ο διασώστης του ΕΚΑΒ, διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και αφότου άλλαξε η εφημερία για να πάρει σειρά του Λαϊκό, το ΕΛΠΙΣ και το ΚΑΤ. « Στα πατώματα βρέθηκαν σωριασμένοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι, όλοι όσοι έδωσαν την ψυχή τους για να εξετάσουν τους αναρίθμητους ασθενείς που δεν προλάβαιναν να προσέρχομαι προς εξέταση με βαριά και άλλοτε ηπιότερα συμπτώματα. Η αθρόα προσέλευση ασθενών δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και καθώς φαίνεται το φαινόμενο είναι σε έξαρση!».

Screenshot_20210307_204903

Σύμφωνα με τον διασώστη του ΕΚΑΒ, Σάκη Καρακατσάνη, « Αρκετοί δε, ήταν κι εκείνοι που διασωληνώθηκαν κατεπειγόντως οπότε χρειάστηκε η πολύτιμη συμβολή των ασθενοφόρων μας για να μεταφερθούν γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια στις ΜΕΘ Covid-19. Η αίσθηση μου, μου λέει ότι ήταν από τις χειρότερες εφημερίες του έτους που πέρασε…»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By