Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Drawbridge: Το LinkedIn εξαγόρασε την πρώτη του Startup για το 2019

Το LinkedIn εξαγόρασε την Drawbridge, μια Startup που βοηθά άλλες εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση. Η μικρότερη αυτή εταιρεία, θα ενσωματωθεί στις υπηρεσίες μάρκετινγκ της LinkedIn.

Η κίνηση αυτή προέρχεται από την ευρύτερη ανάπτυξη των υπηρεσιών μάρκετινγκ του LinkedIn, σύμφωνα με την εταιρεία. Το LinkedIn ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία «Marketing Solutions» αναπτύχθηκε κατά 46% το τελευταίο διάστημα.

Η Drawbridge εστιάζει κυρίως σε θέματα σχετικά με τους χρήστες, όπως η εμπειρία των πελατών, η ψηφιακή ασφάλεια και ο εντοπισμός κινδύνων. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για το ότι επικεντρώνεται στην ταυτότητα των καταναλωτών. Το LinkedIn σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της στο πεδίο των πελατών για να στοχεύσει καλύτερα στο επαγγελματικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια της «ζωής» της ως εταιρεία εκτός χρηματιστηρίου, η Drawbridge σήκωσε λίγο λιγότερο από 69 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων της Sequoia και της Kleiner Perkins. Μετά από τρεις κανονικούς επενδυτικούς γύρους, η Startup φάνηκε να «πέφτει». Οι επενδύσεις του 2017 και του 2018 ήταν μικρότερες από τους προηγούμενους γύρους.

Το γεγονός ότι πωλήθηκε στο LinkedIn μετά την φαινομενική απώλεια μέρους της δυναμικής της, είναι επομένως μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη τόσο για την επιχείρηση όσο και τους χρηματοδότες της που την υποστήριξαν για περίπου επτά χρόνια.

Όσον αφορά το LinkedIn, φαίνεται ότι η εξαγορά του από την Microsoft το 2016, περιόρισε τις επενδύσεις του σε μικρότερες εταιρείες. Έτσι μετά από δύο πολύ ενεργές χρονιές, το 2015 και 2016, το Linkedin εξαγόρασε μόνο μία εταιρεία το 2017 και μια 2018. Η απόκτηση της Drawbridge είναι η πρώτη γνωστή εξαγορά Startup για το 2019.

Το LinkedIn αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την αξία της συμφωνίας.

By