Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Δρίτσας: Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0, τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες ιδιωτικοποιήσεις.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Δρίτσας, είπε: «Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ειναι στο ιδεολογικό, πολιτικό , στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ . Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ηταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε οτι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέςτερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βίωσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ιδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Τέλος, ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας, κατέληξε λέγοντας πως αυτή η αντίφαση δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό.

Π

(Visited 1 times, 1 visits today)
By