Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος καλούσε ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ένας ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο καλούσε τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καταφέρνοντας δυστυχώς να πείσει αρκετούς από αυτούς. Την καταγγελία κάνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και του σωματείου εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πρόκειται για ασθενείς οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενώνα, εκτός νοσοκομείου, αλλά εντός Αττικής, σε πολυπληθή μάλιστα δήμο. Επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είναι ο γιατρός που καλεί τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, βασιζόμενος σε συνωμοσιολογικές θεωρίες γύρω από τα εμβόλια.

Όλα άρχισαν χθες το απόγευμα, 26 Μαΐου, όταν ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο Δρομοκαΐτειο εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε την «αντιεμβολιαστική» του εκστρατεία προσπαθώντας να πείσει τους δέκα ασθενείς που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα το πρωί, να μην το κάνουν.

Την προσπάθεια της πειθούς για μη εμβολιασμό συνέχισε ο γιατρός και σήμερα το πρωί, επιμένοντας στις απόψεις του, λίγο πριν από τον προγραμματισμένο εμβολιασμό των ασθενών. Το αποτέλεσμα ήταν οι πέντε από τους δέκα ασθενείς να μην εμβολιαστούν τελικά.

«Δώσαμε μάχη για να πείσουμε εμείς, εκ νέου, τους μισούς ασθενείς. Σήμερα το πρωί κανείς από τους δέκα δεν ήθελε να εμβολιαστεί» περιγράφει τα γεγονότα στο newsit.gr o κ. Γιαννάκος και συνεχίζει: « Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει εκδηλωθεί και άλλες φορές εναντίον των εμβολίων, απλώς το περιόριζε μιλώντας σε εμάς τους συναδέλφους. Φυσικά, οι απόψεις του δεν γίνονταν αποδεκτές.

Αυτό που έκανε όμως από χθες είναι από τα άγραφα. Να λέει σε ασθενείς, οι οποίοι μάλιστα κυκλοφορούν έξω στην κοινότητα, διατηρώντας τις δραστηριότητες τους, να μην εμβολιαστούν; Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο!»

Όπως συνέχισε να μας εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, η διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου είναι εξοργισμένη με το γεγονός, και ο συγκεκριμένος γιατρός έχει ήδη απομακρυνθεί από το πόστο του στον ξενώνα ενώ ετοιμάζονται τάχιστα οι διαδικασίες του πειθαρχικού.

Όπως καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By