Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΣΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αορίστου διαρκείας αποχής των δικηγόρων λόγω ασφαλιστικού

Τι αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή του

diki800_28008114

Την πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Βασίλη Αλεξανδρή για αποχή αορίστου διαρκείας των δικηγόρων που αντιδρούν στο ασφαλιστικό, εξετάζει το δ.σ του ΔΣΑ.

Κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το δ.σ του ΔΣΑ αποφάσισε ότι:

1. Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
2. Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.
3. Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για τη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο υπουργό κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 9.1.2016 και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By