Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Eξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 30χρονου στον Άγιο Δημήτριο

Ο 22χρονος εξεταζόμενος, ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια τη διάπραξη του εγκλήματος και την αλληλουχία των γεγονότων που προηγήθηκαν της ανθρωποκτονίας

astynomia650_011113

Δύο εγκληματικές οργανώσεις εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα εξιχνίασε και την ανθρωποκτονία 30χρονου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Και οι τρεις υποθέσεις παρουσιάστηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ.

Η πρώτη αφορά σε υπόθεση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Η δεύτερη, οργάνωση, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, διακινούσε παράνομα μετανάστες στο εξωτερικό.

Σχετικά με την πρώτη υπόθεση, έχουν συλληφθεί επτά άτομα και αναζητούνται ακόμα δύο. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία τετελεσμένης και σε απόπειρα, από την οποία η προξενηθείσα ζημιά ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ, της απειλής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης συνέστησαν εταιρεία μεσολάβησης, με έδρα στο κέντρο της Αθήνας, μέσω της οποίας προωθούσαν δήθεν προγράμματα εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό, αναρτώντας αγγελίες σε εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο.

Τα μέλη της οργάνωσής τους, έπειθαν όσους πολίτες απευθύνονταν στην εταιρεία, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατάρτιση φακέλων και τους ζητούσαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά από 150 έως 300 ευρώ, ενώ τους παρέδιδαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά με αναγραφόμενα ποσά της τάξεως των 10 με 20 ευρώ. Δεν τηρούσαν όμως ποτέ τη συμφωνία. Μάλιστα, όσοι αντιλαμβάνονταν την απάτη και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, απομακρύνονταν από μέλη της οργάνωσης και δέχονταν απειλές.

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Σχετικά με τη δεύτερη υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, τα οποία κατηγορούνται, ότι εφοδίαζαν με πλαστά έγγραφα διαμονής μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια τους προωθούσαν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία 33χρονη, πρώην υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, αλλά και πέντε νυν εργαζόμενοι σε αεροπορική εταιρεία.

Η οργάνωση μετέφερε τους μετανάστες δύο με τρεις ώρες πριν από την πτήση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, την κατάλληλη στιγμή τούς μετέφεραν στον χώρο αναχωρήσεων στις πύλες επιβίβασης, όπου και τους παραλάμβαναν οι συνεργοί τους – εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία επιβιβάζοντάς τους απευθείας στο αεροσκάφος. Για την περίπτωση του ελέγχου, τους εφοδίαζαν με πλαστά διαβατήρια, που εξέδιδαν κάποια από τα μέλη της οργάνωσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν αστυνομικός που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών, ότι 33χρονη ημεδαπή -πρώην υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας- τον προσέγγισε και του πρότεινε να ενταχθεί, έναντι αμοιβής, σε «ομάδα» που προωθεί μη νόμιμους μετανάστες στο εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εξιχνίαση εγκλήματος

Για την τρίτη υπόθεση συνελήφθη, 22χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία 30χρονου, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος, σε πεζοδρόμιο της οδού Εθνομαρτύρων στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, δίπλα σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πατέρα τούυ δράστη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δολοφονηθείς έφερε τραύματα στον λαιμό και στον θώρακα, από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Το όχημα έφερε μία οπή στη μέση του μπροστινού ανεμοθώρακα, που είχε προκληθεί από πυροβολισμό όπλου και το τζάμι από το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού, ήταν θρυμματισμένο. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν εκτεταμένα ίχνη αίματος στη θέση του οδηγού και ίχνη διάτρησης από σκάγια κυνηγετικού όπλου, στο προσκέφαλο του καθίσματός του.
Επιπλέον, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε τραυματισμένος ο αδελφός του δράστη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ο – ταυτοποιηθείς στη συνέχεια -ως δράστης και ο αδελφός του προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.Ο 22χρονος εξεταζόμενος, ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια τη διάπραξη του εγκλήματος και την αλληλουχία των γεγονότων που προηγήθηκαν της ανθρωποκτονίας.Όπως ισχυρίστηκε γνώριζε αρκετά χρόνια το θύμα και κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο λογομαχούσαν συνεχώς τηλεφωνικά, για προσωπικές διαφορές.

Τις πρωινές ώρες προχθές, το θύμα εντόπισε, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, τον 20χρονο αδελφό του δράστη να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του και μαζί με άλλα πέντε άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, τον ανάγκασαν να ακινητοποιήσει το όχημα, τον ξυλοκόπησαν και τον κράτησαν, παρά τη θέλησή του, στο σημείο.

Στη συνέχεια, το θύμα οδηγώντας το αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη τον 20χρονο, κινήθηκε προς την οικία του δράστη, με τον οποίο λίγο πριν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά, απαιτώντας μεταξύ τους συνάντηση, προκειμένου να απελευθερώσει τον αδελφό του.

Ο δράστης κατέβηκε από το σπίτι, έχοντας μαζί του το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του. Όταν είδε το θύμα να έρχεται, οδηγώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του, πυροβόλησε στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Το θύμα αντέδρασε, επιχειρώντας να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητο και τότε ο δράστης πυροβόλησε εκ νέου, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 30χρονο.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 53χρονου πατέρα των αδελφών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το δίκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε ο 22χρονος.

By