Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Η κυβέρνηση να σταματήσει να μεταδίδει «αυταπάτες» στο λαό

Ο Πρωθυπουργός κάνει εγκαίνια στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και οι πολίτες μεταφέρονται στη Κρήτη

xristofilopoulou

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό, κατά το οποίο έγκυος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Σαντορίνη στη Κρήτη λόγω αδυναμίας του Γενικού Νοσοκομείου να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς δεν διαθέτει τις ούτε Αναισθησιολό ούτε και Αιμοδοσία, μία μόλις εβδομάδα μετά την φιέστα που οργάνωσε ο κ. Τσίπρας για να διαφημίσει τις νεότευκτες δομές και υπήρεσίες στο κέντρο υγείας της Θήρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση

Η σπουδή του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης να εγκαινιάσει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ήταν μια προσπάθεια να κρυφτεί η οικτρή εικόνα που παρουσιάζει το σύστημα υγείας της χώρας με φιέστες υποσχέσεις και ταξίματα.

Το ΓΝ Θήρας όμως δεν διαθέτει Αναισθησιολόγο, και Αιμοδοσία, δεν μπορούν να εκδοθούν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει προσωπικό να χειριστεί τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών.

Μία εβδομάδα μετά τα πρωθυπουργικά εγκαίνια μιας ήδη υπάρχουσας μονάδας με άλλο θεσμικό πλαίσιο, η διακομιδή εγκύου από τη Σαντορίνη στην Κρήτη λόγω αδυναμίας του Γενικού Νοσοκομείου να αντιμετωπίσει το περιστατικό, αναδεικνύει την κενότητα των λόγων του κ. Πρωθυπουργού.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ταχύτερον δυνατόν τις δομές των νησιών μας και να σταματήσει την προσπάθεια να μεταδίδει τις δικές της «αυταπάτες» στο λαό.

(Visited 1 times, 1 visits today)