Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ε. Βενιζέλος: «Η ελληνική επιστολή αποκαλύπτει τα προεκλογικά ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις»

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

venizelos

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε δεκτός από τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και με αφορμή το έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω.

Όπως είπε «ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, όπως είπε, «ώστε τώρα η τρόικα, οι θεσμοί σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

«Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε» είπε, για να προσθέσει ότι αντίθετα «υποβάλλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».

Υποστήριξε ακόμη ότι όσα αναφέρονται στο έγγραφο «δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που, όπως είπε, ήταν υποδειγματική.

Επίσης ανέφερε ότι εξέφρασε την αμηχανία και επιφύλαξή του σε σχέση με τους θεσμούς, «γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση: Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και πράττουν ανεύθυνα, υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας, όχι στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα» τόνισε.

By