Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

EasyJet: Γιατί αφαιρεί θέσεις στα αεροσκάφη της

Παρωδία χαρακτηρίζει την κατάσταση εκπρόσωπος μεγάλου βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου – Αντιμέτωπες με προβλήματα στελέχωσης πολλές βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, στο πλαίσιο συνθηκών αυξημένης ζήτησης για ταξίδια μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας

Να αφαιρέσει θέσεις σε ορισμένα από τα αεροπλάνα της γι’ αυτό το καλοκαίρι σχεδιάζει η EasyJet, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις με λιγότερο πλήρωμα.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο παλεύουν με ελλείψεις προσωπικού από το Πάσχα, καθώς η ζήτηση για ταξίδια έχει εκτιναχθεί ξανά, μετά την άρση όλων των εναπομεινάντων ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αναμένεται να είναι «κοντά» στα επίπεδα πτήσεων του 2019 αυτό το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της EasyJet, προσλαμβάνουν νέο πλήρωμα για να αντικαταστήσουν το προσωπικό που απολύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι δυσκολίες στελέχωσης θα συνεχιστούν για έως και 12 μήνες.

Συνεπώς καταργώντας την πίσω σειρά των καθισμάτων του στόλου της A319, η εταιρεία θα μπορεί να πετά με τρία πληρώματα καμπίνας αντί για τέσσερα. Αυτό θα περιόριζε τον αριθμό των επιβατών σε 150. Η EasyJet είπε ότι ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του στόλου, ενώ «χτίζει πρόσθετη ανθεκτικότητα και ευελιξία» στις λειτουργίες της αεροπορικής εταιρείας.

Οι πτήσεις θα εξακολουθούν να πληρούν τους κανονισμούς της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό πληρώματος θαλάμου επιβατών, ο οποίος βασίζεται στον αριθμό των φυσικών θέσεων και όχι στους επιβάτες στο πλοίο.

Η Julia Lo Bue-Said από την Advantage Travel Partnership, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο όμιλο ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι η «τρομερή έλλειψη εργατικού δυναμικού» στον τομέα ήταν ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την ταξιδιωτική βιομηχανία μετά από δύο χρόνια αναταραχής.

Είπε ότι ήταν «παρωδία» το ότι η EasyJet βρισκόταν τώρα σε μια κατάσταση όπου απογύμνιζε θέσεις για να καλύψει την αναλογία του πληρώματος. «Αυτό απλώς επιδεινώνει το ζήτημα της ικανοποίησης της ζήτησης των καταναλωτών για ταξίδια», είπε.

Κατά τη διάρκεια της αιχμής των ταξιδιών του Πάσχα οι επιβάτες αντιμετώπισαν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια. Σοβαρή αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ οδήγησε στην παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του, Κάρεν Σμαρτ.

Οι καθυστερήσεις στην απόκτηση άδειας ασφαλείας για το νέο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών σήμαιναν ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση. Ο γραμματέας Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε πρόσφατα στην Επιτροπή Μεταφορών του κοινοβουλίου ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα αεροδρόμια να ξεκινήσουν την εκπαίδευση του προσωπικού χωρίς άδεια ασφαλείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By