Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Αιχμές Φίλη κατά Καμμένου με αφορμή την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

Επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

nikos-filis

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

«Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Aγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φώς και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας» πρόσθεσε.

Νωρίτερα στο τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε μιλήσει για «εμπόριο λειψάνων», με αφορμή την μεταφορά τους στον Άγιο Σάββα, σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».

Άφησε δε αιχμές για τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο γι” αυτό το θέμα – απόδοση τιμών αρχηγού κράτους – λέγοντας: «Είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται – σ” αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε – σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή… Να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. Να σεβόμαστε – και σωστά – την ευλάβεια, τη θρησκευτική αντίληψη των ορθοδόξων που είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά να μην καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε και τζαμί για να μπορούν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να λατρεύουν τον δικό τους θεό και οι μουσουλμάνοι, είναι λίγο μεροληπτικό. Δεν είναι;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By