Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Αιχμές Βερολίνου κατά Αθήνας για την διαρροή του WikiLeaks

«Δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές φιλικών συνομιλιών και κατόπιν το περιεχόμενο τους να δημοσιοποιείται»

MERKEL Y LAGARDE HOMENAJEAN A SCHÄUBLE EN SU 70 CUMPLEAÑOS COMO INTEGR

«Δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές φιλικών συνομιλιών και κατόπιν το περιεχόμενο τους να δημοσιοποιείται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ αναφορικά με την διαρροή του WikiLeaks.

«Για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν» δήλωσε δε εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα, και ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του χρέους.»

«Ο κ. Σόιμπλε είναι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έως το ελληνικό Πάσχα, παρότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες» πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη διαρροή.

Κλειδί για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι η αυριανή (Τρίτη) συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, η οποία ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο θα λάβει μέρος και ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος βρέθηκε εκ νέου στο «στόχαστρο» της Αθήνας.

Την ανάγκη πιστής εφαρμογής της συμφωνίας του Ιουλίου εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπροσώπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εκ νέου την απειλεί πτώχευσης και εξόδου από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η αξιολόγηση του προγράμματος παραταθεί ώς τον Ιούνιο ή Ιούλιο, προειδοποιούν στο μεταξύ ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι στις 7.30 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Στην ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα απευθυνθεί στους βουλευτές, αλλά η ομιλία του θα είναι ανοιχτή ώστε να περάσει τα μηνύματα που θέλει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Το Μαξίμου φαίνεται να οξύνει την αντιπαράθεση με το Ταμείο.

By