Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Εφαρμογή της Google ειδοποιεί για μπλόκα τροχαίας και φωτογραφικά ραντάρ!

Σε μια εβδομάδα θα κυκλοφορήσει η νέα εφαρμογή του Google Maps που θα σημειώνει που υπάρχουν μπλόκα της Τροχαίας αλλά και που έχουν τοποθετηθεί φωτογραφικά ραντάρ, πιθανόν και κάμερες λεωφορειοδρόμων.

Η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Android και iOS και πέραν των ανωτέρω πληροφοριών θα ενημερώνει τους χρήστες σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και ποιοι είναι κλειστοί εξαιτίας εργασιών ή άλλων ζητημάτων.

Η Google θεωρεί οτι η πληροφόρηση θα κάνει πιο προσεκτικούς τους οδηγούς, αλλά οι αστυνομικοί έχουν ενστάσεις, αφ΄ενός γιατί στοχοποιούνται, αφ΄ετέρου γιατί ο χάρτης θα «λέει» από ποια διαδρομη να παει κανείς για να τους αποφύγει.

Βεβαια τα μπλόκα δεν μπορεί να τα ξέρει κανείς εκ των προτέρων -μόνον διερχόμενοι οδηγοί μπορουν να ενημερώνουν όταν τα βλέπουν τυχαία στο δρόμο τους και να αναρτούν τη θέση.

Οσο για τις κάμερες, ο ΟΑΣΑ έχει θεωρητικά 14 κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειοδρόμων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία, ανά διαστήματα. Στην πράξη ομως αναμένονται να γίνουν ψηφιακές και «ενεργοποιουνται» απο μέρα σε μέρα εδώ και 2 χρόνια.

Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ για οδήγηση σε λεωφορειολωρίδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By