Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Εφαρμογή του ΕΚΠΑ καταγράφει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Μία εφαρμογή για την καταγραφή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δημιούργησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Η εφαρμογή ζητά από τους πολίτες να απαντήσουν στην ερώτηση: «Έχετε παρουσιάσει συμπτώματα του ιού COVID-19;» Παράλληλα, ζητά παροχή διεύθυνσης.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο έρευνας του ΕΚΠΑ (ΠΜΣ Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων).

13 οι νεκροί στην Ελλάδα
Ακόμη τρία άτομα που νοσούσαν από κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 13. Η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναμένεται το απόγευμα.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα, που άφησαν την τελευταία πνοή μετά από επιπλοκές του ιού.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο ιός φαίνεται ότι προσβάλει σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με αυτά, από τα 495 κρούσματα το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών.

Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% οσων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95,4 % αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο) και άλλοι 40 θετικοί στον κορωνοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε (και συνοδεύεται από ενδιαφέροντα γραφήματα) στην επίσημη ιστοσελίδα Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, φαίνεται το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάστηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By