Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Έφυγαν από την Εθνική Οδό τα τρακτέρ σε Ισθμό και Τέμπη-Έρχονται νέες μορφές κινητοποιήσεων

Οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα

agrotes

Απομάκρυναν από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για περίπου 35 ημέρες οι αγρότες της Κορίνθου και δήλωσαν ότι πλέον θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αντιθέτως, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό

Σε άνοιγμα της Κοιλάδας των Τεμπών και της γέφυρας του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε ένδειξη καλής θελήσεως, επειδή όπως επεσήμαναν, ο καιρός επιδεινώθηκε και η κίνηση από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη.

Όπως αναφέρουν, η Κοιλάδα θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ και στην συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα οι αγρότες άνοιξαν τον μπλόκο σε «ένδειξη καλής θέλησης» και ενόψει του ραντεβού που ορίστηκε για αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νέες μορφές κινητοποιήσεων

Σε νέες μορφές κινητοποιήσεων περνούν οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων από τον Έβρο έως την Δράμα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους αγρότες της Ξάνθης αποφασίσθηκε αύριο Πέμπτη να καταλάβουν την ΔΟΥ Ξάνθης καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας, την Παρασκευή το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και σημερινής Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και την προσεχή Δευτέρα το Τελωνείο της Ξάνθης, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πραγματοποίηση συναλλαγών με τους πολίτες αλλά και την πρόσβαση των υπαλλήλων στα γραφεία τους.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, την Παρασκευή καθώς και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ημέρες κατά τις οποίες θα λάβουν χώρα οι καταλήψεις των δημοσίων κτηρίων στην Ξάνθη, η εθνική οδός Ξάνθης-Καβάλας στο ύψος της γέφυρας του Νέστου επί της Εγνατίας Οδού θα παραμείνει ανοιχτή. Το Σαββατοκύριακο, προγραμματίζεται ωριαίος αποκλεισμός του συγκεκριμένου σημείου από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, κλειστό από χθες επί εικοσιτετραώρου βάσεως παραμένει το Τελωνείο της Νυμφαίας από αγρότες της Ροδόπης.

Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν και οι αγρότες της Ροδόπης τις μορφές των δικών τους αντιδράσεων σε σχέση με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και υπηρεσιών στην Κομοτηνή σε συνάρτηση πάντοτε με τις κινήσεις της κυβέρνησης έναντι των αιτημάτων τους.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών από τα αγροτικά μπλόκα ζητά από τους κατά τόπους Εισαγγελείς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική παραγγελία, η παρακώλυση συγκοινωνιών συνιστά αξιόποινη πράξη, που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ενώ καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να παρέμβουν για τη βεβαίωση εγκλήματος, και αφετέρου «την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Ολόκληρη η επιστολή:

Προς
τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και
δι” αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της
περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του
αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους
συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η
συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ” αρχάς την
αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ,
όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο
διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης
λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων,
που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό
σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το
αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των
αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο
πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και
αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By