Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Έφοδος σε σπίτια αντιεξουσιαστών – Τέσσερις προσαγωγές

Σε έρευνες και προσαγωγές έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες οι Αρχές, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που ξεκίνησε η Κρατική Ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έφοδοι σε τέσσερα σπίτια, από τα οποία έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που προέρχονται από την αναρχική ομάδα «σύντροφοι-συντρόφισσες». Στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν βρεθεί usb και σημειώσει, που σταλέί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

H συγκεκριμένη ομάδα ευθύνεται για δεκάδες εμπρησμους σε οχήματα σε όλη την Αττική, ενώ έχει φτάσει μάλιστα μέχρι και το Κολωνάκι, όπου πυρπόλησε οχήματα.

Τα μέλη της ομάδας είχαν, ακόμη, πραγματοποιήσει στις 6 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου 30, στον Κεραμεικό.

Κατά καιρούς προβαίνουν σε αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία εκφράζουν συμπαράσταση αλληλεγγύης σε αναρχικούς αλλά και σε καταληψίες στο Κουκάκι, ενώ πέρσι τον Νοέμβριο ανέλαβαν και την ευθυνη για επιθεση σε κλούβας των ΜΑΤ εξω από τα γραφεια του ΚΙΝΑΛ και κατά μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ που συνόδευε τη κλούβα στη διάρκεια αλλαγής βάρδιας

Από τη συγκεκριμενη επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ενώ σε άλλες ενέργειες, που είχαν πραγματοποιήσει στις 6 Δεκεμβρίου, είχαν αναφέρει – μεταξύ αλλων – ότι θα κάνουν Εξάρχεια όλη την πόλη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By