Πρωταγωνίστησε στην πολιτική κρίση του ’65 – Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να ανατρέψει τη χούντα των συνταγματαρχών – Αποδέχθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του ’74 με το οποίο καταργήθηκε η βασιλεία στην Ελλάδα
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε ηλικία 82 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του «Υγεία», μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως “βασιλιάς δίχως βασίλειο”. Ο ίδιος, πάντως, συνήθιζε να λέει ότι «δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς, είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα». Αργότερα, σε μία σπάνια συνέντευξή του είχε εμφανιστεί πιο χαλαρός με το όλο ζήτημα. «Δεν με ενοχλεί το τέως. Όλοι είμαστε τέως κάτι…»