Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Εγκαίνια Astir Marina: Προορισμός πολυτέλειας και μία σύγχρονη λιμενική υποδομή

Τα εγκαίνια της Astir Marina στη Βουλιαγμένη πραγματοποιήθηκαν χθες, μετά απο μια δύσκολη πορεία με προσφυγές ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οικοδομικές άδειες για την μελέτη ανακατασκευή της έκτασης.

Το βράδυ της Τετάρτης, με τη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη εγκαινιάστηκε η νέα δομή ελλιμενισμού και οίκων λιανικής διεθνούς βεληνεκούς.

Παραβρισκόμενοι ήταν επίσης ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο o-CEO της AGC Equity Partners, Abu-Suud Walid η οποία επένδυσε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την Astir Marina. Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύνουσα σύμβουλος της Αστήρ Παλάς, Πέννυ Ζαγλαρίδου.

O Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του δήλωσε τα εξής:

“Η Μαρίνα Βουλιαγμένης εκπέμπει το σωστό μήνυμα, αυτό του ποιοτικού τουρισμού. Η επένδυση που ξεπερνάει τα 53 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός.

Το έργο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άτακτου ελλιμενισμού στον όρμο της Βουλιαγμένης και ενισχύει την τοπική οικονομία. Διαθέτει 60 θέσεις ελλιμενισμού και είναι η πιο σύγχρονη και η πιο λειτουργική και καλύτερα εξοπλισμένη μαρίνα σε ολόκληρη Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα.

Επίσης, η συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς όπως τον κύριο διαχειριστή των λιμένων του πριγκιπάτου του Μονακό, Ports de Monaco, εξασφαλίζουν την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών. Η συνεργασία με διεθνείς κολοσσού της μόδας – απ’ ό,τι μου ‘χουν πει καθώς και με διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια, μπορούν να καταστήσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα, σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”.

Ένας προορισμός πολυτέλειας
Ο στόχος να δημιουργηθεί μια σύγχρονη λιμενική υποδομή και ένας προορισμός πολυτελείας για τα σκάφη και τους επισκέπτες τις Μαρίνας έγινε πραγματικότητα απο τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Astir Marina.

H εταιρεία προϊόντων delicatessen της Βάρης, “Ηπειρώτισσα”. Η “Ηπειρώτισσα” αναλαμβάνει την τροφοδοσία των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε κατάστημα οπτικών ” Alos Eyewear”, μεσιτικό γραφείο της εταιρείας Revithis Real Estate, ενώ εγκαταστάθηκε και η εταιρεία της εταιρείας Sanlorenzo, με δραστηριοποίηση στην διάθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Μια σειρά απο φημισμένα Luxury Brands, όπως Louis Vuitton, Loro Piana, Dior του ομίλου Louis Vuitton Moet Hennessy και ο όμιλος Kering που διακινεί τα εμπορικά σήματα Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent, έχουν έρθει σε συμφωνίες με τον Αστέρα Βουλιαγμένης για τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας. Και άλλες επώνυμες εταιρείες, όπως Zegna και η Rolex, η Dolce & Gabbana Casa , Off-White, Orlebar Brown, Zeus + Dione, Polo Ralph Lauren, Golden Goose, το κοσμηματοπωλείο Karkalis,dyson καθώς και η γκαλερί έργων τέχνης ΤΑΑΤ.

Επιπλέον, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας και Cova Pasticceria Cova, που ανήκει στον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy και αποτελεί μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις εστίασης στην Ιταλία.

Μία σύγχρονη λιμενική υποδομή

Η νέα Μαρίνα της Βουλιαγμένης διαθέτει συνολικά 59 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, εμπορικά καταστήματα διάσημων οίκων, καθώς και ένα παράκτιο περίπατο με επιπλέον χώρους πρασίνου. Τα πρώτα, ανεπίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2023 όταν έδεσε το πρώτο σκάφος στην εγκατάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατηγορία των superyachts.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την Astir Marina,Μαρίνα Βουλιαγμένης Μονοπρόσωπη ΑΞΕ και η οποία διαχειρίζεται τις γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες και την παραλία του Αστέρα έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας με την ΕΤΑΔ για 40 χρόνια με συνολικό μίσθωμα για όλο το χρονικό διάστημα της σύμβασης, το οποίο ανέρχεται στα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο για την κατασκευή της μαρίνας ανέλαβε η ΤΕΚΑΛ και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το γραφείo AETER Architects.

By