Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Καβγάς για τη νέα διακοπή της δίκης – Οι διάλογοι των δικηγόρων

Αντιδράσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, από την έδρα και τον εισαγγελέα προκάλεσε σήμερα το νέο αίτημα που υπέβαλλε η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, για διακοπή της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το αίτημα αυτό αν και έγινε δεκτό από το δικαστήριο και δόθηκε διακοπή για την 1η Ιουνίου, εντούτοις προκάλεσε αντιδράσεις. Από την έδρα έγινε λόγος για κωλυσιεργία της δίκης εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου Αλέξανδρου Παπάιωαννίδη, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στο ακροατήριο σήμερα αλλά μέσω συνεργάτιδας του ενημέρωσε ότι πρέπει να παρασταθεί σε άλλη δίκη στον Πειραιά.

Μάλιστα απών από το δικαστήριο ήταν και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος ωστόσο με έγγραφό του ενημέρωσε την έδρα ότι εξουσιοδοτεί να παρασταθεί ως συνήγρορός του συνεργάτιδα του κυρίου Παπαιωαννίδη. Ωστόσο, και αυτή η συνήγορος ήταν απούσα όπως ενημέρωσε άλλη δικηγόρος από το γραφείο του κ. Παπαϊωάννου και όπως είπε είναι κλινήρης στο σπίτι της.

Στο δικαστήριο μετά την υποβολή του αιτήματος για διακοπή της δίκης έλαβαν χώρα οι εξής διάλογοι:

Πρόεδρος: Είχαμε πει για σήμερα, δεν μας είχε πει ο κ. συνήγορος για κάποιο κώλυμα. Εσείς ως συνεργάτιδα του δεν μπορείτε να παρασταθείτε;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Όχι δεν έχω εξουσιοδότηση

Πρόεδρος: Έχουμε δώσει δύο διακοπές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι πρέπει να τελειώσουμε ….

Πολιτική Αγωγή (Αθ. Χαρμάνης): Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη δική δεν το έχουμε δει σε άλλες. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από το Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο. Χθες μίλησα με τον κ. Παπαιωαννίδη και μου είπε πως αν δεν μπορέσει να έρθει θα είναι η συνεργάτιδά του. Θα πάμε δηλαδή Σεπτέμβριο; Θα πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή.

Πρόεδρος: Η συνεργάτιδά σας που είναι;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Σπίτι κλινήρης …

Πρόεδρος: Αν στείλουμε αστυνομικό θα τη βρούμε εκεί;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Ναι…

Εισαγγελέας: Να υπομνήσετε στον κ. Παπαιωαννδιη την ανάγκη να είναι εδώ….Εξαιτίας του κωλυσιεργεί η δίκη …

Μετά τη διακοπή της δίκης ο κ. Χαρμάνης σε δήλωσή του είπε πως ο κατηγορούμενος πιλότος «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι «θα πρέπει να πάει στη δραματική σχολή που έχει ταλέντο».

By