Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: «Το αγγελάκι μου δεν ήταν για τα σκουπίδια», συγκλονίζει η μητέρα της 6χρονης Στέλλας

«Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια; Το παιδάκι μου δεν ήταν για τα σκουπίδια…». Ράγισε καρδιές καταθέτοντας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η μητέρα της 6χρονης Στέλλας Εικοσιπεντάκη, η οποία σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2017 από τον ίδιο της τον πατέρα.

Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο αφού ο φερόμενος ως δράστης, δηλαδή πατέρας της μικρής, αφού δολοφόνησε το παιδί του πέταξε τη σορό του σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα. Σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της αδικοχαμένης Στέλλας είχε καταδικασθεί για τις πράξεις του σε ισόβια κάθειρξη.

Σήμερα, η μητέρα του παιδιού, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, περιέγραψε τις προσπάθειες του κατηγορουμένου να την παραπλανήσει σχετικά με την τύχη της 6χρονης κόρης τους, δεδομένου ότι η χαροκαμένη μάνα το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο νοσοκομείο για επέμβαση χολής.

Όπως ανέφερε η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια, ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα, της έλεγε πως η κόρη τους έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές. Είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η μητέρα του άτυχου κοριτσιού: «Το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε: «Μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου».

Αυτή, όμως ήταν η αρχική εκδοχή του κατηγορουμένου, όπως ανέφερε η μάρτυρας, διότι στη συνέχεια και μετά από πιέσεις που εκείνη του άσκησε της είπε: «Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλιτσα».

Η μητέρα της Στέλλας συγκλονισμένη προσπαθούσε και σήμερα, ενώπιον των δικαστών, να δώσει απαντήσεις στα τεράστια «γιατί» που την βασανίζουν. «Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί;» είπε και συνέχισε: «Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια… Αυτό το γιατί μας τρώει.

Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο;».

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει αστυνομικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση δολοφονίας της 6χρονης Στέλλας.

Ο μάρτυρας συγκλονισμένος ανέφερε στο δικαστήριο: «Μαζί με τη φωτιά στο Μάτι είναι η υπόθεση που με στοιχειώνει. Μου έχει μείνει η εικόνα την στιγμή που βγάζουνε τη Στέλλα από τον κάδο, σαν να κοιμάται. Όχι, δεν του άξιζε του παιδιού να πεταχτεί στον κάδο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By