Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έγκλημα στις Σπέτσες: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία – Αρνείται τα πάντα ο κατηγορούμενος

Παραμένει το μυστήριο με τη δολοφονία του 26χρονου στις Σπέτσες παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερα 24ωρα από το άγριο έγκλημα.

Ο 22χρονος, γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα χέρια της αστυνομίας αρνείται τα πάντα και δηλώνει αθώος.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν έχω κάτι τίποτα απολύτως. Είμαι αθώος.»

Το οικογενειακό περιβάλλον του 22χρονου κατηγορουμένου αναφέρει πως τα άτομα που εμφανίστηκαν στο τμήμα ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό λένε ψέματα με σκοπό να συνδέσουν τον νεαρό με το φονικό. Μάλιστα ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστηρίζει ότι ο 22χρονος δεν ήταν καν στο σημείο του φονικού.

«Πρώτον απ’ ό,τι γνωρίζω ο ίδιος ο Β.Μ. αρνείται ότι έχει τελέσει την πράξη. Δεύτερον στον τόπο όπου έγινε το συμβάν φαίνεται ότι υπήρχε ένα μηχανάκι. Δηλαδή ο θανών επέβαινε σε μηχανάκι. Πώς γίνεται να συναντήθηκαν με τον κατηγορούμενο; Δηλαδή ο κατηγορούμενος πήγε με άλλο μηχανάκι ή με αυτοκίνητο;

Πώς συνέβη ο ένας να είναι εποχούμενος και ο άλλος χωρίς όχημα; Επίσης, εκείνοι οι οποίοι ήταν μάρτυρες (επί τόπου ήταν δύο άτομα) τα οποία απ’ ότι πληροφορήθηκα τον κατηγόρησαν πώς το λένε με τέτοια βεβαιότητα; Ο ίδιος ο 22χρονος δεν προκύπτει ότι ήταν εκεί.»

Ο 26χρονος Γρηγόρης έχοντας τις αισθήσεις του διακομίστηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο πολυδύναμο ιατρείο του νησιού εκεί όπου όλοι οι ισχυρισμοί για δήθεν τροχαίο ανατράπηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα της γιατρού.

«Με μια πρώτη άποψη όταν βλέπεις κάποιον στο δρόμο πεσμένο με την μηχανή δίπλα λογικό είναι να υποψιαστείς τροχαίο. Λογικό είναι.

Δεν είπε τίποτα πως τραυματίστηκε;

Όχι δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν ήταν πολύ καλά. Η αλήθεια είναι αυτή ότι δεν έφερε εκδορές το παιδί δεν φαινόταν να έχει πέσει από μηχανή. Ότι είχε ένα τραύμα στην μοιραία από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Δεν φαινόταν για τροχαίο. Φαινόταν για κάτι άλλο. Ισχύει αυτό.»

Πάρα το γεγονός ότι ο 26χρονος έφτασε ζωντανός στο Ιατρείο δεν μπόρεσε να πει τίποτα για το άτομο που κρύβεται πίσω από το στυγερό έγκλημα.

-Όταν μεταφέρθηκε και έφτασε σε εσάς είχε τις αισθήσεις του;

-Ναι είχε τις αισθήσεις του.

-Σας είπε κάτι; Τι έγινε;

-Όχι, όχι. Δεν μίλησε το παιδί. Δεν ήταν καλά. Ήταν ήδη με χαμηλή πίεση. Είχε χάσει πολύ αίμα. Αλλά όχι δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί. Αλλά ζούσε.

Τι λένε οι κάτοικοι στις Σπέτσες
Κάτοικοι του νησιού από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως ο φερόμενος ως δράστης οπλοφορούσε στις Σπέτσες κάνοντας λόγο ακόμη και για πιστολιά.

Το ζητούμενο πάντως είναι να αποδειχθεί ποιος είναι ο δράστης και να τιμωρηθεί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πειραιά περιμένουν τα αποτελέσματα από τα ευρήματα στη βίλα του βασικού κατηγορούμενου.

Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν όπλα ρεπλίκες ενώ το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει σε ένα στιλέτο με τις αρχές να περιμένουν την απάντηση των εργαστηρίων για το εάν πρόκειται η όχι για το όπλο του αγρίου φονικού.

Το MEGA και η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελατο βρέθηκε στις Σπέτσες, όπου, όσο περνούν οι μέρες τα στόματα ανοίγουν και συλλέγονται πληροφορίες προς την εξιχνίαση του εγκλήματος στο νησί.

Αυτό που περιγράφουν οι κάτοικοι είναι ότι υπάρχει μια συνάντηση στο σπίτι του 22χρονου φερόμενου ως δράστη, όπου πήγε ο 26χρονος μαζί με ακόμα 3 άτομα.

Υπήρχε ένας διαπληκτισμός, ο 26χρονος παίρνει το μηχανάκι του και φεύγει. Ο 22χρονος τον καταδιώκει και τον μαχαιρώνει όπως λένε οι μαρτυρίες.

Ο θείος του 26χρονου θύματος, κ. Σπύρος Φαρδέλος μιλά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα.

Έκανε λόγο για ένα πολύ τραγικό γεγονός που έχει παγώσει το νησί. «Κάτω από τις συνθήκες στις οποίες εξελίχθηκε υπάρχουν μαρτυρίες ότι έγινε η πράξη από τον φερόμενο ως δολοφόνο. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ο φερόμενος ως δράστης θα παρουσιαστεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

Περιμένουμε να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία για να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Λέγονται διάφορα για το αντικείμενο του καυγά. Μπορεί να ήταν και δια ασήμαντο αφορμή. Για το μηχανάκι, ακούγονται τέτοιες κουβέντες στο νησί, τα πραγματικά αίτια δεν τα γνωρίζουμε. Κατηγορούμενος και θύμα έκαναν παρέα», ανέφερε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By