Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Έγκλημα στον Κορυδαλλό: Ένα… πόκεμον και μια λάμπα οδήγησαν στους δολοφόνους

Ένα Pokemon, η καμμένη λάμπα μιας παλιάς μοβ BMW και η παρατηρητικότητα των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οδήγησαν στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας 68χρονου αλλοδαπού υπαλλήλου εταιρείας στον Κορυδαλλό στα μέσα του περασμένου Ιουνίου.

Οι δράστες, δύο Έλληνες ηλικίας 43 και 46 χρόνων, μετά από εντατικές και με σχεδόν …χειρουργική ακρίβεια έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τυλίχτηκαν σε μια κόλλα χαρτί και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο 43χρονος όπως διαπιστώθηκε ήταν υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε αποχωρήσει δύο μήνες πριν το φονικό με αποτέλεσμα να γνωρίζει καλά τα κατατόπια αλλά και που θα χτυπούσε στοχευμένα ενώ ο 46χρονος συνεργός του είναι αδερφός γνωστού ληστή ο οποίος είχε εμπλακεί σε αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και άλλες δύο ανθρωποκτονίες.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου, μέσα στα γραφεία της εταιρείας, όπου εργαζόταν ως φύλακας.

Οπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου απότοκου κακώσεων που προκλήθηκαν από ξυλοδαρμό.

Οι δύο δράστες, είχαν εισέλθει στην εταιρεία με σκοπό την ληστεία. Έτσι, αφού ακινητοποίησα, έδεσαν τον 68χρονο και τον σκότωσαν στο ξύλο, άρπαξαν ο,τι βρήκαν μπροστά τους και την κοπάνησαν.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζοντας με προσοχή τον χώρο και το υλικό από τις κάμερες από την πρώτη στιγμή ήταν σίγουροι ότι ο ένας εκ των δύο δραστών ήταν άνθρωπος μέσα από την εταιρεία.

Και αυτό γιατί είδαν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο σαν να τον γνώριζε ενώ οι κινήσεις του ήταν προσεκτικές, πήγαινε σε συγκεκριμένο γραφείο, σε αυτό του διευθυντή και το κυριότερο απέφευγε τις κάμερες.

Παράλληλα, το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν μια παλιά μοβ BMW είχε δύο λεπτομέρειες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο.

Κάνοντας ζουμ και στοπ καρέ στο υλικό των καμερών στάθηκαν σε ένα κίτρινο διακοσμητικό που υπήρχε μέσα στο όχημα.

Ένα κίτρινο pokemon και ειδικότερα η φιγούρα του Pikachu. Η δεύτερη λεπτομέρεια ήταν μια καμμένη μπροστινή λάμπα της παλιάς BMW.

Αυτά ήταν και τα στοιχεία που εκμεταλλεύτηκαν όταν εντόπισαν τους δράστες για να δέσουν την υπόθεση. Χθες οι ληστές εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν στα γραφεία του 11ου ορόφου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και τα εντάλματα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά συνελήφθησαν.

Αξίζει να τονισθεί ότι οι δράστες είχαν κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, κλοπής, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, οπλοφορίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By