Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η λίστα Βαρουφάκη

Το δρόμο της επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια παίρνει ο κατάλογος των μέτρων

geroun-nteiselmploum-eurogroup

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η λίστα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά την επικύρωση της, η συμφωνία είναι προγραμματισμένο να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, όπως γνωστοποίησε μέσω του twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν,Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα:

«Το Eurogroup συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές με βάση την ισχύουσα δανειακή σύμβαση ο οποίος θα εξειδικευτεί περαιτέρω και στη συνέχεια θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς, το αργότερο έως το τέλος Απριλίου. Οι θεσμοί παρείχαν την πρώτη τους άποψη σύμφωνα με την οποία θεωρούν πως αυτός ο κατάλογος των μέτρων είναι αρκετά εκτενής ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ως εκ τούτου συμφωνούμε να προχωρήσουμε στις εθνικές διαδικασίες με σκοπό την επίτευξη τελικής απόφασης σχετικά με την παράταση για τουλάχιστον τέσσερις μήνες της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master financial assistance facility of Greece)

Kαλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν περαιτέρω και να διευρύνουν τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων βάσει της τρέχουσας συμφωνίας σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς προκειμένου να καταστεί δυνατή η ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By