Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Ειδικές εκδόσεις από τη Jeep

Το Gladiator αλλά και το Wrangler, λανσάρονται σε ειδικές εκδόσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για κάθε περίπτωση. Όπως φαίνεται, η Jeep συνεχίζει επιθετικά να προσεγγίζει ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Η Jeep συνεχίζει να εκπλήσσει, παρουσιάζοντας νέες εκδόσεις και αυξάνοντας το εύρος των υποψηφίων αγοραστών των μοντέλων της. Οι πλέον πρόσφατες προσθήκες, είναι μια για το Jeep Gladiator και μια για το Wrangler, οι οποίες τονίζουν τα χαρακτηριστικά των μοντέλων ανάλογα, για χρήση εκτός δρόμου και κίνηση στην άσφαλτο αντίστοιχα.

Το Gladiator με την έξυπνη και πολύ ταιριαστή ονομασία Mojave, έχει τονισμένα τα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την κίνηση σε αμμώδες έδαφος (έτσι γίνεται και πιο ταιριαστή η ονομασία του μοντέλου που έχει προκύψει από την έρημο Mojave). Προς την κατεύθυνση αυτή, η ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση από την Fox (με εξωτερικά δοχεία για τα αμορτισέρ), η αύξηση της απόστασης από το έδαφος περίπου 2 εκατοστά και οι ενισχύσεις στα ημιαξόνια αλλά και τα ψαλίδια, κάνει τη διέλευση από αμμώδεις εκτάσεις, ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία.

Το πακέτο ολοκληρώνεται από τα ελαστικά παντός εδάφους της Falken. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στον εξοπλισμό της ειδικής αυτής έκδοσης, τα σκαλοπάτια στις πλευρές και οι ενισχύσεις των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω με τα εμφανή σημεία, αλλάζουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου και του δίνουν ένα ακόμα πιο extreme εμφανισιακά χαρακτήρα. Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου έχει προστεθεί και ο διακόπτης για την επιλογή του προγράμματος “Off-Road Plus” με το οποίο γίνεται πιο εύκολη η εκμετάλλευση των επιπλέον δυνατοτήτων της ειδικής έκδοσης.

Με την επιλογή του προγράμματος αυτού, γίνεται εφικτό το κλείδωμα του πίσω διαφορικού ακόμα και εν κινήσει και μάλιστα με αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη συγκεκριμένη έκδοση, είναι ο V6 Pentastar των 3,6 λίτρων που αποδίδει 285 ίππους και 35,9 kgm ροπής. Σε ότι αφορά τη μετάδοση, οι επιλογές είναι δύο. το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο είναι η βασική επιλογή, ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλεγεί το 8άρι αυτόματο.

Στην καμπίνα, οι αλλαγές που χαρακτηρίζουν την ειδική αυτή έκδοση, έχουν να κάνουν με τις πορτοκαλί ραφές στα καθίσματα, καθώς και τη σχετική σήμανση σε κάποια σημεία, όπως είναι οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Ταυτόχρονα με την Mojave, η Jeep λάνσαρε για πρώτη φορά στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο και την έκδοση High Altitude. Αυτή αφορά τόσο το Gladiator, όσο και το Wrangler.

Στην έκδοση αυτή η πολυτέλεια είναι ιδιαίτερα τονισμένη, ενώ έχουν γίνει και κάποιες επιλογές που ορίζουν τη χρήση του εκάστοτε αυτοκινήτου, περισσότερο για χρήση σε ασφάλτινο τερέν και λιγότερο για εκτός δρόμου αναζητήσεις. Στην έκδοση High Altitude, τα πολυτελή υλικά έχουν τον πρώτο λόγο στην καμπίνα των επιβατών. Εξωτερικά, η εμφάνιση του αυτοκινήτου με το αμάξωμα σε σκούρα απόχρωση, παραπέμπει σε εναλλακτική λιμουζίνα. Οι τροχοί των 20 ιντσών, φιλοξενούν ελαστικά με εμφανώς ασφάλτινο προσανατολισμό. Ο εξοπλισμός βρίθει στοιχείων με στόχο την ικανοποίηση των αγοραστών όσο αυτοί βρίσκονται στην καμπίνα, κάτι που σημαίνει πως τα συστήματα διασύνδεσης και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι ανάλογες με αυτές πολύ καλά εξοπλισμένου επιβατικού. Αμφότερες οι εκδόσεις, θα είναι έτοιμες για παραγγελίες και παραγωγή, μέσα στο καλοκαίρι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By