Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Εικόνα σταθεροποίησης στην τιμή του πετρελαίου

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζει το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να κινείται πτωτικά, λόγω νέας αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ το Brent εμφάνισε έστω και οριακά κέρδη.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent είχε κέρδη μόλις +0,02% στα 65,87 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -0,72% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,15 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 451,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευσμα του Reuters, ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο μετάθεσης της συνάντησης του Απριλίου για τον Ιούνιο, προκειμένου να αποφασιστεί τότε εάν οι περικοπές στην παραγωγή θα συνεχιστούν.

Αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/3/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Μαρτίου 2019, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 7,3 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε στα επίπεδα – ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, στα 12,1 εκατ. βαρέλια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By