Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Είναι επίσημο: H Comcast δίνει 31 δισ. δολάρια για την Sky

Η αμερικανική εταιρεία κατέθεσε επίσημη πρόταση εξαγοράς ξεπερνώντας την προσφορά της Fox

Η αμερικανική εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης Comcast κατέθεσε την Τετάρτη επίσημη πρόταση εξαγοράς της βρετανικής Sky, προσφέροντας 12,50 λίρες (17,45 δολάρια) ανά μετοχή και ξεπερνώντας την τρέχουσα προσφορά της 21st Century Fox που είχε φτάσει 10,75 λίρες (15 δολάρια).

Η Comcast κοστολογεί την Sky προς 22 δισ. λίρες (31 δισ. δολάρια), δηλαδή περίπου 3 δισ. λίρες περισσότερο από όσα προσφέρει η Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ.

«Ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά την επίσημη πρότασή μας για την Sky», δήλωσε ο CEO της Comcast, Μπράιαν Ρόμπερτς. «Εδώ και καιρό πιστεύουμε ότι η Sky είναι μια εξαιρετική εταιρεία η οποία θα ταιριάξει πολύ με την Comcast».

Έπειτα από την πρόταση της Comcast, η ανεξάρτητη διοίκηση της Sky δήλωσε ότι αποσύρει την πρότασή της στους μετόχους να αποδεχτούν την προηγούμενη πρόταση της Fox.

Η εταιρεία του Μέρντοχ δήλωσε ότι «επιμένει» στην προσφορά της για την Sky, και ότι αυτή τη στιγμή «βρίσκεται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού των επιλογών της».

Τα τελευταία νέα χαροποίησαν τους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν να συνεχιστεί το «παζάρι» για την εξαγορά της Sky και είδαν τη μετοχή της εταιρείας να κερδίζει 3,5% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Comcast, η προσθήκη της Sky θα αυξήσει τα έσοδα από το εξωτερικό κατά 25%, από 9% που είναι σήμερα. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, την Τετάρτη, ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στην εταιρεία τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, εξασφαλίζοντας πλήρη ανεξαρτησία για τη δημοσιογραφική ομάδα της Sky.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι βρετανικές ελεγκτικές αρχές είχαν προτείνει στην κυβέρνηση της χώρας να μπλοκάρει την πώληση του 61% της Sky, καθώς θεωρεί ότι εάν η επιχείρηση περνούσε τότε στα χέρια μια οικογένειας –των Μέρντοχ- θα αποκτούσε τεράστιο έλεγχο στον χώρο των βρετανικών μίντια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By