Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών  στην Αττική Οδό.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες για το αδίκημα  της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό και τόνισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr, σημείωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει τηλεργασία για αύριο Τρίτη στο Δημόσιο, στις δομές που δεν είναι κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους.

Στυλιανίδης: «Θα αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης»

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, «περιμένουμε ότι μέχρι αύριο οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον υπουργό». Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, όπως επισήμανε.

«Αυτήν την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό», επισήμανε, για να προσθέσει: «Δυστυχώς, η εταιρεία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτό τον δρόμο. Υποσχέθηκαν ότι θα έχουν πλήρη επάρκεια μέσων στη σύσκεψη που είχαμε. Η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό θα είναι να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης».

«Εάν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα το αντιμετωπίζαμε αυτό αυτήν τη στιγμή», είπε ξανά ο κ. Στυλιανίδης.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μείνουν ανοικτοί όλοι οι αυτοκινητόδρομοι», με βάρος στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. «Όλοι οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Και πρόσθεσε ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού. «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μείνουν ανοικτοί όλοι οι αυτοκινητόδρομοι», με βάρος στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον υπουργό, που συμπλήρωσε πως «στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη, αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή».

Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ, ενώ ενημέρωσε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αττική λειτουργούν κανονικά και έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες να πάνε όλοι στα σπίτια τους.

Για τα σχολεία, ανέφερε ότι σε περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις έγινε σήμερα μάθημα. Παράλληλα, ενημέρωσε πως έχει ήδη δοθεί οδηγία για τηλεργασία αύριο. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By