Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εισβολή στην Ουκρανία – Newsweek: Το Κίεβο θα πέσει σε 96 ώρες

Δημοσίευμα του Newsweek σημειώνει πως τρεις αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στόχο να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και εντός 96 ωρών θα μπορούσε να ρίξει το Κίεβο, ενώ μέσα σε περίπου μία εβδομάδα μπορεί να καταληφθεί και η ηγεσία της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι βρίσκονται στο Κίεβο, με Αμερικανούς αξιωματούχους να θεωρούν πως η ουκρανική πρωτεύουσα θα μπορούσε να πέσει μέσα στις επόμενες 96 ώρες.

Δημοσίευμα του Newsweek σημειώνει πως τρεις αξιωματούχοι των ΗΠΑ, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, αναφέρουν πως η επιχείρηση του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στόχο να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και εντός 96 ωρών θα μπορούσε να ρίξει το Κίεβο, ενώ μέσα σε περίπου μία εβδομάδα μπορεί να καταληφθεί και η ηγεσία της Ουκρανίας.

Τη συγκεκριμένη άποψη εξέφρασε ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με μεγάλη εμπειρία σε σχέση με τη Ρωσία. «Αφού τελειώσουν οι εναέριες επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες» δήλωσε ο πρώην ανώτερος αξιωματικός των πληροφοριών των ΗΠΑ.

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, η οποία επίσης ζήτησε να μην κατονομαστεί, συμφώνησε με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι το Κίεβο θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών.

Αλλά δεν θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Ζελένσκι θα καταρρεύσει.

Διπλωματικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος επίσης δεν θέλησε να κατονομαστεί καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια για το θέμα, είπε στο Newsweek για την αξιολόγηση των ΗΠΑ πως «η προσωπική μου άποψη: δυστυχώς, ακούγεται μάλλον πιστευτό. Ωστόσο, νομίζω τώρα οι πρώτες 24 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες».

By