Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Εκατοντάδες νέοι στους δρόμους του Παρισιού για το κλίμα

«Η μητέρα σου με μαγιό τον Φεβρουάριο, δεν σου τη σπάει;»: εκατοντάδες νέοι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού, στο πλαίσιο της τρίτης κατά σειρά κινητοποίησης για το κλίμα, έπειτα από το κάλεσμα της 16χρονης μαθήτριας από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Χαίρομαι τον καλό καιρό, όμως συνεχίζω να ανησυχώ» σχολίασε η Σοφία, μέλος της μαθητικής συνδικαλιστικής ένωσης Fidl, κι ενώ η Γαλλία έζησε την Τετάρτη το θερμότερο απόγευμά της για τον μήνα Φεβρουάριο, με μέσο όρο τους 21,3 βαθμούς Κελσίου.

 

«Ένα μέρος των νέων τα έχει χαμένα και προτιμά να μην βλέπει τίποτα. Εγώ φοβάμαι και θέλω να ανοίξω τα μάτια σε όλον τον κόσμο για να βρεθεί μια λύση. Πρέπει να αντιδράσουμε» σημειώνει η Σολέν, μια 18χρονη μαθήτρια από τη Βρετάνη (δυτική Γαλλία).

«Μακρόν, η πολιτική σου αρχίζει να μας ζεσταίνει», «Σε ποια νησιά θα κρύβετε τα χρήματά σας, όταν θα χαθούν κάτω από το νερό;» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των μαθητών, οι οποίοι αψήφησαν τη βροχή και διαδήλωσαν φωνάζοντας «Και ένας και δύο και τρεις βαθμοί, πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By