Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Εκδήλωση με τη Naomi Klein στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η προοπτική της αυτοδιαχείρισης – Συζήτηση με τη δημοσιογράφο Naomi Klein και τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ.

© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein θα επισκεφτεί τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής την Τρίτη 4 Ιουνίου σε μια εκδήλωση- συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο.

Η Naomi Klein έγινε παγκοσμίως γνωστή τόσο με την εμπλοκή της με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης όσο και με το βιβλίο της «Το Δόγμα του Σοκ: Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής» όπου καταδυκνείει τις «θεραπείες» που επιβάλει στους λαούς το ΔΝΤ παγκοσμίως ώστε να επιβάλλει την καταστροφική, για την κοινωνική πλειοψηφία, οικονομική και πολιτική συνταγή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η N. Klein συναντά εργατικούς αγώνες και εργοστάσια υπό εργατικό έλεγχο, καθώς πριν από λίγα χρόνια γύρισε το πολύ γνωστό ντοκυμαντέρ «H Κατάληψη» (The Take) στο οποίο προβάλλεται η ιστορία και οι αγώνες των κατειλημμένων εργοστασίων στην Αργεντινή, γεγονός που συνέβαλε στην άνθηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης γύρω από τα παραδείγματα τύπου ΖΑΝΟΝ.

Η N.Klein στάθηκε από τη πρώτη στιγμή της διεθνούς καμπάνιας της Βιο.Με. στο πλάι του αγώνα των εργατών καθώς συνυπέγραψε δήλωση υποστήριξης μαζί με πολλούς άλλους συγγραφείς και ακτιβιστές.

*Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα biom-metal.blogspot.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By