Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Έκλεστοουν: Δήλωσε ένοχος για απάτη – Απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία άνω των 400 εκατ. λιρών στο εξωρτερικό

Το πρώην αφεντικό της «Formula 1», Μπέρνι Έκλεστοουν δήλωσε ένοχος για απάτη ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου το πρωί της Πέμπτης, καθώς απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών που διατηρούσε στο εξωτερικό.

Το 92χρονος δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε μία μόνο κατηγορία για απάτη με ψευδή δήλωση μεταξύ 13 Ιουλίου 2013 και 5 Οκτωβρίου 2016.

«Δηλώνω ένοχος» είπε στο δικαστήριο Southwark Crown, έχοντας… αποφύγει να ενημερώσει τη βρετανική κυβέρνηση για το καταπίστευμα που είχε στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκονταν τα χρήματα.

Στις 7 Ιουλίου 2015, ο Έκλεστοουν δεν δήλωσε ένα καταπίστευμα στη Σιγκαπούρη με τραπεζικό λογαριασμό που τότε περιείχε περίπου 400 εκατομμύρια λίρες. Η κατηγορία εναντίον του εγκρίθηκε από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος έχει τρεις ενήλικες κόρες – την Ντέμπορα, 68 ετών, την Ταμάρα, 38 ετών, και την Πέτρα, 34 ετών – και έναν μικρό γιο, τον Έις, ήταν επικεφαλής της «Formula 1» για τέσσερις δεκαετίες από τη δεκαετία του 1970 ως τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Έκλεστοουν είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Ηνωμένου Βασιλείου και πέρυσι κατατάχθηκε στην 65η θέση της λίστας πλουσίων της Sunday Times – με εκτιμώμενη καθαρή αξία 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

By