Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Εκλογές 2019: Στην… αποχή έριξε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παππάς

Η αποχή του κόσμου στις εκλογές της Κυριακής, ήταν κατά κύριο λόγο η αιτία της κάθετης πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον Νίκο Παππά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του News 24/7, είπε ότι θεωρούν στο κόμμα, πως η αποχή του 40% ήταν ο κυριότερος λόγος που το κόμμα της κυβέρνησης, δεν κατάφερε να πιάσει μεγαλύτερα ποσοστά στους ψήφους.

«Το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε. Φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να πειστεί ο κόσμος που απείχε, ότι είναι σημαντικό να προσέλθει στην κάλπη και να προστατεύσει τη σύνταξή του, το 8ωρό του, το 5νθήμερο εργασίας…», ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που καταγράφηκε στην χώρα, το έκτο μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην Ευρώπη για τις Ευρωεκλογές.

Νίκος Παππάς: «Να γίνει ντιμπέιτ»
Την ίδια ώρα, ο Παππάς ανέφερε πως πριν τις βουλευτικές εκλογές, θα έχει μεγάλη σημασία να γίνει η διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων θα μπούνε στο τραπέζι. Ο λαός μας και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν θεωρούσε σημαντικό να μετακινηθεί για να πάει να ψηφίσει, θα είναι ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών. Ο πρωθυπουργός είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε μοντέλο δέχεται ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει. Έχει δεσμευτεί εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης πως θα δεχθεί να κάνει και δέκα ντιμπέιτ», σχολίασε.

«Είχαμε οργανωτικές αδυναμίες»

Παράλληλα, ο Παππάς παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «οργανωτικές αδυναμίες» στον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά. Θα πρέπει, με πολύ μεγάλη έμφαση, ένταση και ταχύτητα, να προχωρήσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε την πολιτική μας για τις συμμαχίες, να διευρύνουμε το τόξο των δυνάμεων με το οποίο συστρατευόμαστε και να μπούμε στην εκλογική μάχη» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το θέμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Τσίπρα, ως αρχηγό του κόμματος, είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που τον ΣΥΡΙΖΑ τον πήγε από το 3% στο 35% και θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια ακόμα».

Τι απάντησε ο Παππάς για το σχόλιο Βενιζέλου
Απαντώντας στην δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «αν θεωρεί ότι το μείζον για τον προοδευτικό χώρο είναι να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να νικήσει στρατηγικά η ΝΔ, νομίζω ότι μπορεί να κοσμήσει τα ψηφοδέλτιά της πάρα πολύ εύκολα και είμαι βέβαιος ότι θα ήταν και καλοδεχούμενος».

Τέλος, ο Παππάς ανέφερε πως σε περίπτωση επικράτησης της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, η χώρα «θα μπει σε περιπέτεια εάν υπάρξει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ γιατί έχει πρόγραμμα αντιδραστικό, θα αμφισβητήσει όλο το πλέγμα της κοινωνικής προστασίας, καθώς και την πορεία της δημοσιονομικής σταθερότητας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By