Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ουρές και στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες και στα 816 εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 και αναμένεται να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, έχουν στηθεί 64 κάλπες σε 36 εκλογικά κέντρα, ενώ ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος για την προεδρία, ψήφισε νωρίτερα στο νεοκλασικό κτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν σχηματιστεί ουρές. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι δίνουν οδηγίες σε ορισμένους ψηφοφόρους να μεταφερθούν σε διπλανό εκλογικό κέντρο, στο κτήριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η νομαρχία, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός.
kinal_thes1

kinal_thes2

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι απαραίτητη η επίδειξη των πιστοποιητικών για των κορωνοϊό καθώς και της αστυνομικής ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου στις 22:00 αναμένεται να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων. Στην Αυστραλία οι κάλπες έχουν ήδη κλείσει.

Αυξημένη συμμετοχή σε Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Αχαΐα, αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

patra_1

patra_2patra_2

Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 57 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα 23 στην Αχαΐα, 22 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο».

Όσον αφορά στην συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».

Πηγή: Thestival – Best – Tempo24

(Visited 1 times, 1 visits today)
By