Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Εκπρόσωπος Μακρόν: Τα «κίτρινα γιλέκα» θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» έχει «μετατραπεί σε μία υπόθεση ταραχοποιών που επιδιώκουν την εξέγερση και, κατά βάθος, την ανατροπή της κυβέρνησης», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό.

Έπειτα από τη «συγκεκριμένη και τάχιστη απάντηση» που έδωσε η κυβέρνηση στα αιτήματα που αφορούσαν την αγοραστική δύναμη των πολιτών εκείνοι «που εξακολουθούν την κινητοποίηση» επιδίδονται σε «μία πολιτική μάχη, με απώτερο στόχο να αμφισβητήσουν την νομιμότητα της κυβέρνησής μας και του προέδρου της δημοκρατίας» και «δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον μεγάλο εθνικό διάλογο», πρόσθεσε ο Γκριβό κατά την έξοδό του από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, καλώντας τους πολίτες να «συμμετάσχουν σε αυτόν ενεργητικά και να κάνουν να ακουσθεί η φωνή τους».

Ο ίδιος πάντως δηλώνει «έτοιμος να συνομιλήσει με τους ειλικρινείς ανθρώπους, που δεν επιδίδονται στην πολιτική εργαλειοποίηση των δυσκολιών που βιώνουν οι συμπολίτες μας».

Ερωτηθείς ο ίδιος εάν τυχόν η σκληρότητα απέναντι στα «κίτρινα γιλέκα» που εξακολουθούν να κινητοποιούνται ενδέχεται να ριζοσπαστικοποιήσει το κίνημα, ο Γκριβό απάντησε: «ο νόμος, τίποτε περισσότερο από τον νόμο, όλον τον νόμο και εάν ορισμένοι έχουν πρόβλημα με τον σεβασμό των νόμων αυτοί είναι οι πιο ριζοσπαστικοποιημένοι».

Όσον αφορά στο θεωρούμενο ως επικεφαλής των «κίτρινων γιλέκων» Ερίκ Ντρουέ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη κοντά στα Ηλύσια Πεδία, ο Γκριβό πρόσθεσε πως και «αυτός δεν είναι υπεράνω του νόμου».

By