Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εκπτώσεις

 Γράφει η Γεωργία Σαδανά

Οι πρώτες ταμπέλες έχουν αρχίσει να αναρτώνται αναγράφονται δειλά δειλά στις βιτρίνες των καταστημάτων. Οι μέρες των γιορτών τελειώνουν, μαζί και η «ανακωχή» ανάμεσα στα κομματικά στρατόπεδα και τους πολιτικούς πρωταγωνιστές. Κάπως έτσι, την επαναφορά στην τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα δρομολόγησαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Με φόντο το εξοχικό-  επιδοτούμενο ως τουριστική μονάδα του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιάπη, οι κ.Γεωργιάδης και Καμμένος αντάλλαξαν μια ζωηρή στιχομυθία γαλλιστί και έβαλαν φωτιά στα τηλεπαράθυρα και τα μηχανάκια της AGB.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας «κότα» ενώ έκανε λόγο για «φασιστοειδή του Σαμαρά». «Εγώ ήρθα στο δικαστήριο, ο κ. Καμμένος δεν ήρθε, τα περί κότας τού τα επιστρέφω. Σε μια εβδομάδα στη δίκη για το σκάφος του να είναι στο δικαστήριο, όχι να κρυφτεί πάλι. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε να μην αρθεί η ασυλία μου. Έχει περάσει η εποχή που λασπολογούσε τους πάντες. Ο «γενναίος» μόλις με βλέπει το βάζει στα πόδια», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κανείς δεν τόλμησε να προστεθεί στην ανταλλαγή χαρακτηρισμών μεταξύ 2 προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, ούτε καν ως ειρηνοποιός. Οι περισσότεροι βρισκόταν στο μεταίχμιο μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και πολιτικής πολεμικής, αλλά κυρίως γιατί ο εθισμός σε μια πολιτική ρητορική που καταντά υβρεολόγιο δεν είναι καινούριος. Μας κληροδοτήθηκε από το 2013 και έχει από πίσω μεγάλη διαδρομή. Όσα ακραία και αν ακουστούν, γίνονται αποδεκτά, καθώς έρχονται ως συνέχεια αυτών που προηγήθηκαν και καμιά πιθανότητα να εκλείψουν στο μέλλον δε διαφαίνεται στον ορίζοντα. Δοκιμάζοντας τον πολιτικό πολιτισμό, την αισθητική και τη δημοκρατία, το καφενείο διαμορφώνει το πολιτικό λεξιλόγιο. Τότε οι εκπτώσεις στην πολιτική είναι γεγονός και δεν αφορούν τις βιτρίνες των καταστημάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By