Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έκρηξη στο κέντρο της Καλαμάτας με έναν τραυματία

Ένας 26ρονος νοσηλεύεται στην μονάδα εγκαυμάτων στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς»

ekab600_400

Ένας 26χρονος στην Καλαμάτα νοσηλεύεται στην μονάδα εγκαυμάτων στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, χθες το βράδυ, σε αποθήκη διαμερίσματος στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήταν τόσο σφοδρή που αναστάτωσε όλο το κέντρο της Καλαμάτας.  Σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ εκσφενδονίστηκαν τζάμια σε μεγάλη απόσταση.

Το σημείο έχει αποκλειστεί και έχει σπεύσει κλιμάκιο πυροτεχνουργών της αστυνομίας, που ερευνά τον χώρο για να διαπιστώσει την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, αν και πιθανολογείται πως πρόκειται για παράνομο εργαστήρι κατασκευής κροτίδων και βεγγαλικών.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος στις 5 του περασμένου Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα, γιατί είχαν προκαλέσει εκρήξεις σε παλαιά χωματερή της Καλαμάτας. Στις έρευνες που είχαν γίνει τότε στο σπίτι του – που είναι η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε χθες βράδυ η έκρηξη – είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων και υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών.

By