Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Νικολόπουλου

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί στις 3 το μεσημέρι ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έπειτα από δικό του αίτημα που είχε γνωστοποιήσει με επιστολή του.

nikos nikolopoulosΌπως ο ίδιος τόνιζε, ήθελε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του εκλογικού νόμου, το οποίο εκ των προτέρων σημειώνει ότι θα υπερψηφίσει.

«Κύριον Αλέξη Τσίπρα
Πρόεδρος της Κυβέρνησης

Κύριε Πρόεδρε,

Η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, στη σημερινή της συνεδρίαση, 06 Ιουλίου 2016, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, καταπιάστηκε διεξοδικά με το ζήτημα του προταθέντος από την κυβέρνηση σχεδίου νόμου για το εκλογικό σύστημα.

Κατ’ αρχήν, θεωρώ απαραίτητο να σας γνωστοποιήσω ότι κατόπιν διεξοδικής σχετικής συζητήσεως, η Π.Ε. του κόμματός μας αποφάσισε να τοποθετηθεί θετικά προς το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και να το υπερψηφίσει. Έκρινε ωστόσο, απαραίτητο να με εξουσιοδοτήσει ώστε να ζητήσω από εσάς προσωπική συνάντηση συνεργασίας, προκειμένου να σας εκθέσω τις επιμέρους παρατηρήσεις μου, αλλά και τις προτάσεις μου εκείνες, οι οποίες εκτιμούμε ότι εφ’ όσον υιοθετούνταν από την κυβέρνηση κατά την τελική φάση συζητήσεως του νομοσχεδίου, θα μεγιστοποιούσαν τις πιθανότητες της επιτεύξεως ευρύτερων συγκλίσεων εκ μέρους των πολιτικών ομάδων, οι οποίες θα επέτρεπαν τελικά την άμεση υιοθέτησή του. Με το σκεπτικό αυτό, σας ζητώ να μου ορίσετε ημερομηνία και τόπο για μία μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να σας εκθέσω τις προτάσεις του κόμματός μας και να διακριβώσουμε τα σημεία εκείνα συμπτώσεως τα οποία θα μας επέτρεπαν να ευελπιστούμε σε μία  σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων στους απαραίτητους κοινούς τόπους, που θα καθιστούσαν ευχερή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Νομίζω ότι είναι από κάθε άποψη ιδανική ευκαιρία να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες, ώστε το ζήτημα του εκλογικού συστήματος όχι απλώς να πάψει να αποτελεί στοιχείο πολιτικής διελκυνστίνδας, αλλά να αποτελέσει στην πράξη σημείο σύγκλισης και σύμπτωσης επιμέρους απόψεων, έστω την ύστατη ώρα, ώστε η χώρα με την άρση της οποιασδήποτε ενδεχόμενης θεσμικής εκκρεμότητας, να βαδίσει προς το πολιτικό της μέλλον με όρους πολιτικά ώριμου και δημοκρατικά αναπτυγμένου κράτους, όπως και πράγματι είναι. Με τις σκέψεις αυτές, σας παρακαλώ να δεχθείτε το αίτημά μου και να ορίσετε τη μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να εξομαλυνθεί και αυτή η εστία τριβής που φαίνεται να έχει προκύψει, ως μη όφειλε, στο πολιτικό μας σύστημα, αυτήν την κρίσιμη από κάθε άποψη πολιτική περίοδο.
Αθήνα 06/07/2016

Με εκτίμηση
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαϊας
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ)».

By