Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Καμμένος – Συνάντηση με Τσίπρα

Έκτακτη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που έχουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μέσα σε σύντομο σχετικά διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και συνάντηση τον πρωθυπουργό μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τα όσα έγιναν στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τα Κυβερνητικά κόμματα, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ενέκριναν στη Βουλή τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F16, σε μια συνεδρίαση που πάντως διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με αφορμή τον χειρισμό του Πάνου Καμμένου, να πάρει πρώτα το πράσινο φως για την έγκριση από το ΚΥΣΕΑ και στη συνέχεια να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Βουλής.

Η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του αιτήματος παραπομπής, από δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σπύρου Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αλλά και της αντίδρασης 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία ο υπουργός Άμυνας εμφανίζεται να φωτογραφίζεται με φερόμενο ως «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το Σάββατο πραγματοποιείται η τριμερής συνάντηση Νίμιτς-Κοτζιά-Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό, επί του οποίου, ως γνωστόν, ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο συμφωνίας επί σύνθετης ονομασίας η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. πραγματοποιήθε Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μετά το πέρας της συνεδρίασης δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζητήθηκε το κείμενο της εισήγησης στην Πολιτική Γραμματεία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απλή αναλογική, καθώς και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου.

By