Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Εκταμίευση ακόμη 10 εκατ. από Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για προσφυγικό

«Η κυβέρνηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης»

syrioi prosfyges - syntagma

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στο πλαίσιο της υποστήριξης των προσπαθειών διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, έδωσε το πράσινο φως στην εκταμίευση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και, παράλληλα, την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, «που μέσα σε αντίξοες συνθήκες έχουν παραδώσει μαθήματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Τονίζεται δε ότι «η κυβέρνηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By