Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη, με περίπου 2000 πολίτες να συγκεντρώνονται έξω από το στρατόπεδο Παγανής, μέσα στο οποίο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος είναι έξω από το στρατόπεδο και το πολιορκεί, ενώ έχουν ανάψει και φωτιά.

Νωρίτερα, κάτοικοι εισέβαλλαν σε ξενοδοχείο που διαμένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ την ώρα που εκείνοι έλειπαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στα δωμάτιά τους πέταξαν τα πράγματα τους στο προαύλιο του ξενοδοχείου και έβαλαν φωτιά.

Παράλληλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από σκάγια στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και νησιωτών που αντιδρούν στην κατασκευή κλειστών κέντρων προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί -δυο εκ των οποίων σοβαρά- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Καράβας στη Μυτιλήνη, την περιοχή που έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας δομής προσφύγων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 10 κάτοικοι.

 

Στην περιοχή της Καράβας ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Η μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Επεισόδια σημνειώθηκαν νωρίτερα και στη Χίο, όπου κάτοικοι του νησιού εισέβαλαν σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από τα μπαλκόνια.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια σύλληψη και 18 προσαγωγές στη Χίο ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο, που αναζητείται από τις Αρχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By