Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Εκτός ο Δρίτσας, η Τασία και οι «53» απο τα ψηφοδέλτια- Φυλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιάζει να τα έχει χαμένα η Κουμουνδουρου που βλέπει το κόμμα να μην μαζεύεται με τίποτα.

dritsas-xristodoulopoulou
Σύμφωνα με το iefimerida.gr το υπουργικό ζεύγος, κκ Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, όπως και πολλοί άλλοι.

Οι «53» αποσύρονται από τις λίστες

Φυλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του μνημονίου. Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ζευγάρι και υπουργοί, η κ. Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Δρίτσας δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Ανήκουν και οι δύο στην συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστή ως «53» και εκφράζουν ενστάσεις για τις πολιτικές λιτότητας που θα φέρει το μνημόνιο και πιθανότατα θέτουν και πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας του κόμματός τους.

Ενδεικτική των ανακατατάξεων που προμηνύονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η απόφαση και της βουλευτού Ηρώς Διώτη να μην κατέβει στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Η βουλευτής Λάρισας , που πρόσκειται και αυτή στους «53», ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή την απόφασή της και αναφερόμενη στη συμφωνία τονίζει πως «δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα«.

Παράλληλα ως ακόμη ένας εκ των «53» λογίζεται και ο πρώην Γραμματέας Τάσος Κορωνάκης, που αποχώρησε πριν από λίγο από τη θέση αφήνοντας και αυτός  αιχμές προς την κυβερνητική πολιτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)