Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Βόλο

Εγκέφαλοι του κυκλώματος ήταν δύο σύντροφοι, οι οποίοι είναι άνεργοι

astynomia650_011113

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο είχε στήσει ένα ζευγάρι δήθεν ανήμπορων στον Βόλο, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιώντας οκτώ συλλήψεις.

Το ζευγάρι, ένας 49χρονος και η 36χρονη σύντροφός του, άνεργοι και οι δύο και με παιδιά από διαφορετικούς γάμους, για να καλύψουν τις δραστηριότητές τους είχαν καταφέρει να εκδώσουν κάρτα σίτισης και αλληλεγγύης, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι τα έσοδά τους από την πώληση ηρωίνης έφταναν τα 700 ευρώ ημερησίως.

Το ζευγάρι των εγκεφάλων του κυκλώματος έμενε σε ιδιόκτητο σπίτι, όπου έκρυβε την ηρωίνη. Διέθεταν όμως και αποθήκη – εργαστήριο, όπου τεμάχιζαν και μοίραζαν την ηρωίνη σε μικρότερες ποσότητες για να την πουλήσουν τα άλλα μέλη του κυκλώματος.

Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς από τον Οκτώβριο, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε την Τρίτη και διαπιστώθηκε ότι εκτός από το ζευγάρι των αρχηγών, εμπλέκεται ένας 58χρονος από την Αθήνα, καθώς και άλλοι πέντε κάτοικοι Βόλου από 30 ως 42 χρονών, που ήταν τα περιφερειακά στελέχη και πωλούσαν τα ναρκωτικά.

Εις βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε 1.200 γραμμάρια περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By