Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα

elliniki astunomia

Περισσότερες από 1.000 αγοραπωλησίες ναρκωτικών είχαν κάνει στην Ηλεία, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, η οποία εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνες των ανδρών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 53, 52, 35 και 45 ετών αντίστοιχα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 60χρονος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές, εκτίοντας ποινή για άλλες υποθέσεις. Επίσης, οι αστυνομικοί αναζητούν ένα 35χρονο υπήκοο Αλβανίας, καθώς και τρία ακόμα άτομα.

Όσον αφορά τη δράση της σπείρας, ο 52χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηύθυνε την προμήθεια ηρωίνης, τη μεταφορά της και την πώληση της, ενώ με τον 53χρονο, ο οποίος είναι αδελφός του, καλλιεργούσαν ποσότητες κάνναβης, τις οποίες επίσης διακινούσαν σε χρήστες της περιοχής.

Ο 60χρονος, ο οποίος είναι έγκλειστος σε φυλακές της χώρας και ο 35χρονος που αναζητείται, προμήθευαν τη σπείρα με ηρωίνη, σε συνεννόηση με τον 52χρονο, έναντι χρηματικών ποσών ή ανταλλάσοντας τη με ποσότητες κάνναβης.

Ο 35χρονος, έχοντας επιχειρησιακό ρόλο στην σπείρα, διαπραγματευόταν την τιμή των ναρκωτικών για λογαριασμό του 52χρονου και όριζε τα σημεία συνάντησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας έπαιρναν μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην εντοπίζονται. Ειδικότερα, για να συνομιλούν μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που ανήκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς.

Επίσης, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών, ζητούσαν από χρήστες να παρακολουθούν την περιοχή και ως αντάλλαγμα, τους προμήθευαν με ναρκωτικά.

By