Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις αστυνομικές έρευνες

Ένταση προκλήθηκε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει “λευκή επιταγή” στην αστυνομία προκειμένου να εξαπολύει παράνομες επιθέσεις στην νεολαία.

Αρχικά ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε καταγγελία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tvxs.gr σύμφωνα με την οποία αστυνομικές δυνάμεις έκαναν σωματική έρευνα σε 22χρονή αναγκάζοντάς την να κατεβάσει το παντελόνι της.

“Ποιος έχει το δικαίωμα να στοχοποιεί την νεολαία; Δεν είναι δυνατόν να μπαίνετε στα κέντα διασκέδασης με παρατεταμένα τα όπλα και να βγάζετε τους νέους απο τους κινηματογράφους” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε “Για την ΕΛΑΣ είναι επικίνδυνο παιχνίδι αν βάζουμε ανθρώπους να παραβιάζουν την νομιμότητα και να βλέπουμε αυτό που γίνεται εις βάρος της νεολαίας”.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, επανέλαβε ότι η αστυνομία ακολουθεί όλες της νόμιμες διαδικασίες για την εξέταση ενδεχόμενων περιστατικών εκτεταμένης βίας. Κάλεσε ωστόσο την αξιωματική αντιπολίτευση να μην καλλιεργεί εντυπώσεις. “Γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος για στοχοποίηση της νεολαίας.

Το περιστατικό που ακούστηκε πριν λίγη ώρα δεν ξέρω αν ευσταθεί. Πάψτε να στοχοποιείτε την ελληνική αστυνομία με fake news. Το να σέβεσαι την νομιμότητα και την νεολαία και τους νόμους του κράτους δεν είναι παραβατικότητα είναι κανονικότητα”.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας “τι μας είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας στην καταγγελία Σκουρλέτη; Οτι όλα εξετάζονται απο την ΕΛΑΣ και να μην χτυπάμε την αστυνομία. Μετά απο αυτή την παρέμβαση η νεολαία θα έχει μεγάλη ανακούφιση καθώς είμαστε στη γη του Καφκα. Ξέρουμε ότι υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία μας”

(Visited 1 times, 1 visits today)
By