Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

El Pais: Απέσυρε άρθρο που παρομοίαζε τη Μέρκελ με το Χίτλερ

El PaisΗ ανδαλουσιανή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Pais απέσυρε το επικριτικό της άρθρο για τη Γερμανία και την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Αναγνώστες και χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για «ανάρμοστους ισχυρισμούς», καθώς το άρθρο παρομοίαζε τη γερμανίδα καγκελάριο με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έγραφε πως «η  Άνγκελα Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο. Μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο μοντέλο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου».

«Η El Pais εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους» διευκρινίζει η  εφημερίδα στη σχετική ανακοίνωση.

Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε, όμως όπως ήταν φυσικό, και τις αντίθετες αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι χρήστες του twitter διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By